Muurisolatie dikte

Muurisolatie dikteDe ene muurisolatie is de andere niet. Het spreekt voor zich dat je rekening zal willen houden met het soort isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt, maar wat ook te denken van de dikte waarover ze beschikt. De dikte van de muurisolatie is niet alleen bepalend voor de kostprijs die in rekening wordt gebracht, maar ook voor de exacte isolatiewaarde. Wil jij graag te weten komen wat nu precies een geschikte dikte is voor je muurisolatie en welke kosten daar dan aan verbonden zijn? In dat geval is de informatie op deze pagina voor jou ongetwijfeld bijzonder interessant te noemen.

*Tip:
Besparen op de kosten van muurisolatie? Vergelijk tot 6 offertes van diverse lokale isolatiebedrijven.

Muurisolatie dikte afhankelijk van de situatie

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het absoluut niet zo dat er één globale dikte geldt voor elke vorm van muurisolatie, in tegendeel. De dikte die voor muurisolatie wordt gehanteerd is altijd afhankelijk van niet alleen het soort isolatiemateriaal, maar ook van het type woning waarover je beschikt. Heb je er bijvoorbeeld voor gekozen om te investeren in een nieuwbouw of heb je een passiefwoning gerealiseerd? Wij hebben de onderlinge verschillen tussen de diverse soorten woningen en muurisolaties alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet middels onderstaande prijstabellen.

Muurisolatie dikte bij een nieuwbouw

In eerste instantie gaan we even kijken naar de aangewezen muurisolatie dikte bij een nieuwbouw. We hebben in de onderstaande tabel de drie populairste isolatiematerialen voor muurisolatie opgenomen. Aan jou om uit te maken welke van deze drie opties voor jou uiteindelijk het meest interessant blijkt te zijn.

Type muurisolatie Gemiddelde dikte
PUR isolatie Muurisolatie van 11 centimeter dik
Minerale wol isolatie Muurisolatie van 14 centimeter dik
Papiercellulose isolatie Muurisolatie van 16 centimeter dik

Muurisolatie dikte bij een passiefwoning

Ben je iemand die zeer milieubewust is en wil je graag over een huis kunnen beschikken die op vlak van milieuvriendelijkheid helemaal klaar is voor de toekomst? In dat geval is de kans groot dat je er voor hebt gekozen om een passiefwoning te bouwen. In dat geval is het interessant om rekening te houden met de inhoud van de onderstaande prijstabel.

Type muurisolatie Gemiddelde dikte
PUR isolatie Muurisolatie van 17 centimeter
Minerale wol isolatie Muurisolatie van 22 centimeter
Papiercellulose isolatie Muurisolatie van 26 centimeter

Hoe beïnvloed de muurisolatie dikte de kostprijs?

Hoe dikker de muurisolatie wordt geplaatst, des te beter de isolatiewaarde wordt. Dat is echter niet alles. Je moet er namelijk uiteraard ook rekening mee houden dat de dikte van het isolatiemateriaal eveneens een invloed heeft op de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Deze prijs hangt niet alleen af van de dikte die wordt gerealiseerd, maar wat ook te denken van het type isolatiemateriaal? Wij hebben omwille van deze reden even de gemiddelde kostprijs van een standaard dikte per vierkante meter isolatiemateriaal voor jou op een rijtje gezet. We beginnen met de gemiddelde kosten van spouwmuurisolatie.

Type muurisolatie Gemiddelde kostprijs
Spouwmuurisolatie met glaswol Tussen 16 & 21 euro per vierkante meter
Spouwmuurisolatie met EPS parels Tussen 21 & 26 euro per vierkante meter
Spouwmuurisolatie met PUR Tussen 26 & 31 euro per vierkante meter

De kostprijs van muurisolatie bij binnen- of buitenmuurisolatie

Het spreekt voor zich dat lang niet iedereen er de voorkeur aan zal geven om spouwmuurisolatie te plaatsen, in tegendeel. Dat hoeft ook niet. Er bestaan immers nog twee alternatieven. Ook voor deze beide mogelijkheden geldt dat de dikte van het isolatiemateriaal doorgaans bepalend is voor de uiteindelijke kostprijs die in rekening wordt gebracht. Wij hebben de gemiddelde kosten per vierkante meter isolatiemateriaal in ieder geval even voor jou op een rijtje gezet.

Type muurisolatie Gemiddelde kostprijs
Binnenmuurisolatie Tussen 90 & 100 euro per vierkante meter
Gevelisolatie Tussen 115 & 150 euro per vierkante meter

Optimale dikte van muurisolatie zonder hoge kosten? Het kan!

Veel mensen kiezen er voor om de aangewezen dikte van het isolatiemateriaal voor hun muurisolatie niet toe te passen omdat ze vrezen dat daar zeer hoge kosten tegenover staan. Dat hoeft absoluut niet het geval te zijn. Wist je bijvoorbeeld dat je eigenlijk zeer eenvoudig tot wel 30 procent kan besparen op de kostprijs van jouw muurisolatie? Hoe dan? Zeer eenvoudig, door niet alleen de dikte van het isolatiemateriaal, maar ook de verschillende isolatiebedrijven met elkaar te vergelijken. Op deze manier kan er in de praktijk ondanks een grotere hoeveelheid aan muurisolatie tot zomaar even 30 procent (extra) worden bespaard.

Wat kost muurisolatie voor jou?

Wat is de exacte kostprijs van muurisolatie? Ontdek de prijzen door offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten besparen!